tisdag 20 mars 2012

Efter Timrås två-poängare

Två matcher, två poäng båda gångerna. Det får väl ses som en stabil start för Timrå, ändå. Båda matcherna har sett ut lite likadant, man har gått ut stenhårt, men sedan gått ner sig lite och bjudit in motståndarlagen in i matchen bara för att avgöra direkt i förlängningen istället.

Efter Timrå - BIK Karlskoga


Ångesten var såklart rätt hög inför detta möte och jag hoppades att man skulle gå ut stenhårt mot ett Karlskoga som skulle få känna på den beryktade elitserieintensiteten. Stämningen var på topp i E.ON arena och hela kampanjen "Nu slår vi tillbaka!" ifrån Timrås spelare och ledning skulle sättas i bruk. Den beryktade elitserieintensiteten saknades dock ganska grovt, och en liten bit in i matchen får karlskoga ett litet friläge i box play och sätter dit den bakom Lundström. Turligt nog fick Önerud en chans att trycka dit pucken alldeles framför mål där han stod på knä och han tog vara på chansen och jag tror inte att jag var ensam om att det skulle bli lite islossning ifrån Timrås sida.

Något som skulle visa sig vara ett dumt sätt att tänka på då första perioden slutade 3-1 till Karlskoga och det var ett rejält nedgånget Timrå vi supportrar fick ta del av. Något måste dock ha hänt under periodvilan för det var ett helt annat lag på isen i andra perioden, och Karlskoga hade svårt att hänga med och fick allt som oftast bara slå iväg pucken ifrån egen zon. Timrå vände 1-3 till 4-3, där bland annat Simon Önerud hade gjort tre mål.

I tredje perioden hände dock det som kännetecknar Timrå - man tappar ledning. Man håller inte i det fungerande koncept man alldeles innan gjort så bra, man passar panikartat och arbetet i egen zon är slarvigt. När man sedan inte gör mål på de chanser man får kan man ge sig tusan på att man får ett i baken istället. Och det är även vad som händer här, med bara cirka 25 sekunder kvar kvitterar Karlskoga till 4-4, något som måste ses som en bra insats på bortaplan mot ett lag som kommer direkt ifrån Elitserien. Turligt nog utnyttjade Timrå sina powerplay bra denna kväll och tidigt i förlängningen får man ett power play och då skjuter JVM-talangen Max Friberg in pucken bakom Bellisimo i Karlskoga-målet och säkrar 2 poäng till Timrå efter 4 av 5 mål i power play.

Ungefär samma sak hände nu senast mot Leksand. Man tog tydligt kommandot och hade en 2-0 ledning som man sedan tappar till 2-2 framåt slutet. Även här avgörs det lite snöpligt på sudden death, men det var bitvis en så dålig insats i period 2 och 3 att jag nästan tycker att Leksand förtjänade extrapoängen, men jag är såklart nöjd att den åkte till Timrå.

Jag tycker att man visar tydliga tecken på undermålig disciplin i Timrå. Man har svårt att vara konsekvent och ha en tydlig grund att falla tillbaks på i framförallt försvarsspelet och msn uppträder alldeles för osäkert och slarvigt. Ett mer strukturerat, snabbt och disciplinerat spel vill jag se ikväll mot Örebro där man klarar av att hålla i eller utöka ledning och ta en efterlängtad trea, eller komma ikapp ett möjligt underläge. Helt enkelt visa kraft att vara bäst när det gäller - för det är den huvudsakliga punkten Timrå måste jobba på i fortsättningen, med start ikväll.

God kväll!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar