söndag 25 mars 2012

Timrå, efter trepoängare mot Rögle och Djurgården

Halva kvalserien är spelad och tabellen ser verkligen inte ut som de flesta hade väntat sig. Timrå i topp, följt av Rögle och Bofors. Djurgården, som var de klara favoriterna ligger fyra och har bara skrapat ihop 6 poäng på 5 matcher och nu börjar chansen till kontraktet sina iväg..

För Djurgårdens del krävs en rejäl uppryckning, och logiskt sett borde man plocka poäng varenda match om man ska ha någon chans. Något jag tror blir svårt, då man är otroligt ineffektiv trots tydliga spelövertag. De gör helt enkelt inte mål. Lite samma problem som LHC hade i grundserien faktiskt.

Rögle har imponerat, och likaså Bofors. Detta är två lag som på allvar verkligen kämpar för elitserie-avancemang, och mycket talar också för att minst ett av dessa lyckas. Jag tror det i alla fall. Båda ser riktigt starka ut! Stackars Örebro har dessvärre blivit helt avsågat i botten och de har nog gett upp helt, trots en lysande säsong i Allsvenskan.

Timrå är det lag som har skrällt mest och man har tagit 13 av 15 möjliga poäng. Senaste två var mot Rögle och Djurgården. Jag har hittills sett alla utom en Timrå-match (både live och på tv) och måste säga att samtliga 5 spelade matcher har sett ungefär likadana ut. Man har gått ut starkt men blivit lite mer slöa mot slutet och tappat ledningar, alternativt med nöd och näppe lyckats hållt i ledningar, men alltid stått som segrare när det väl varit slut.

Jag tycker att Rögle-matchen var en jämn tillställning och jag började titta på den med inställningen att Timrå skulle förlora, antagligen bara för att skydda mig själv ifrån total besvikelse. Men de lyckades få in första pucken och det såg ganska ljust ut till en början. Däremot tyckte jag att det såg ut som en ledning de skulle tappa, så därför var det såklart total eufori när Bremberg passade Lindqvist som gjorde 2-0. Önerud avgjorde tillslut med 3-0 i öppen kasse. Ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden, men som ändå var oerhört rättvist. 

När Timrå sedan besökte Hovet igår eftermiddag (24/3) så var jag återigen inställd på förlust. Djurgården var och är starkt piskade till att vinna och Timrå kom med fyra raka vinster. Risken var väl att Timrå skulle bli lite tillbakalutade och nöjda med sina tidigare prestationer, och att Djurgården skulle gå ut hårt i sin hemma-arena. Så var dock inte fallet, utan Timrå visar återigen prov på att de inte tagit ut något i förskott och går ut och gör en höjdarinsats. Första målet kom när Matt Murley i Timrå samlade fart och åkte på bakom och rundade DIF-kassen och skjöt in den i bortre stolpen. Ett klassiskt "köksvägen"-mål på äkta NHL-vis. Hockeygodis!

Djurgården kvitterar dock efter en fantastiskt dåligt tagen utvisning på Jonathan Hedström, som egentligen inte gjorde något alls. Sedan var  Bremberg i farten igen. Han serverar återigen Lindqvist som finns alldeles framför kassen och forcerar in 2-1. Djurgården var absolut inte sämre än Timrå, men man hade svårt att sätta sina chanser samtidigt som både Timrås försvar och målvakt Joakim Lundström briljerade. Timrås Simon Önerud gjorde sedan 3-1 mellan benen på Wesslau i ett friläge då han blivit vackert framspelad av Johan "Gnagarn" Andersson. 

Glädjen varade dock inte länge för Timrå-fansen utan Djurgården reducerade till 3-2, men sedan höll Timrå i ledningen bra och det blev även matchens resultat. Nu vänder serien och Timrå tar emot Djurgården i E.ON Arena.

/Magnus


(bild lånad från aftonbladet.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar