tisdag 20 mars 2012

Slutspel och kvalserie

Hockeylagens strävan har varit här ett tag nu, nämligen slutspel. Något som samtidigt utspelar sig är kvalserien, som väl får ses som slutspelets raka motsats. Här kommer lite blandade tankar kring hur det sett ut hittills.  • Seriesegraren Luleås slutspel blev en kortvarig historia. Laget åkte ut efter att AIK gjort stabila insatser i samtliga matcher och vunnit med 4-1 i matcher. En liten skräll med tanke på lagets placeringar i grundserien kan tyckas, men om jag ska vara helt ärlig, trots att jag skulle ha tippat Luleå i final, så har jag hela tiden sett AIK som värdiga motståndare, och ett fruktansvärt svårtippat lag.

  • Viktiga matcher väntar ikväll för lag som Modo och Frölunda, som båda har ett underläge med 3-2 inför matcher. Jag tror att Modo för det tufft mot ett SAIK som vädrar semifinal, men Frölunda kan nog däremot bjuda upp till lite kamp mot Brynäs. Frölunda ser jag som ett stabilt och starkt lagbygge som har goda chanser på guldet framöver, om dom tar Brynäs i resterande två matcher, vill säga.

  • Också var det kvalserien då, en chans att ta sig upp eller en läskig liten risk att flyttas ner. De båda elitserielagen har öppnat med blandade prestationer. Krislaget Djurgården åkte på en blytung förlust mot Rögle första matchen - ett Rögle som för övrigt tagit full pott i båda matcherna hittills och som verkar vara målmedvetna och ytterst laddade. De två matcherna efter det har man visat en liten uppryckning och tagit 5 poäng på två matcher. Sämre går det för Örebro, som var klara hur länge som helst för kvalserien i Allsvenskan, men som nu verkar vara helt bakom flötet när det väl startat. Återstår att se ikväll hur dom spelar borta mot Timrå.
/ Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar