måndag 2 april 2012

Färjestad-Brynäs, match 4

Brynäs är efter bortamatchen i Söndags mot Färjestad på god väg mot sin första final på 13 år. Det räcker med en enda seger till för att ta sig vidare. Läget är detsamma som i kvartsfinalspelet där Brynäs även där ledde matcheserien med 3-1 och skulle sätta spiken i kistan på hemmaplan inför ett fullsatt Läkerol Arena. Den gången blev det förlust, och avancemanget säkrades först omgången därpå nere i Göteborg efter en fantastisk vändning.

Brynäs borde inte kunna missa detta gyllene läge, det behövs bara en vinst av resterande 3 matcher, varav två ska spelas på hemmaplan. Men är det något lag som skulle kunna klara att vända på detta så är det just Färjestad....

Matchen började ganska jobbigt med flera långa anfall och med ett Färjestad som tydligt testade var domarnivån låg. Brynäs skulle dock få fart på anfallsspelet även de och kunde efter en mycket bra insats, inte minst från Niklas Svedberg som höll nollan, åka hem med en stabil 3-0 seger.

Färjestads spelarna såg allmänt trötta ut. Man ägde spelet stora delar av matchen men avsluten var för tama. Kedjan med Berglund-Wallin-Lundh kändes för ensamma i offensiven och nu när man saknar sin guld-keeper Christoffer Nihlstorp i mål så måste man producera mer än så här för att vinna sina matcher. 


Brynäs unga stjärnspelare Silverberg och järnkrok fick för en gångs skull stå i skuggan denna afton. Det var istället doldisar som Mads Hansen, Joachim Rohdin och Jesper ollas som fick agera matchhjältar tillsammans men den storspelande Niklas Svedberg i målet. Jesper Ollas och Mads Hansen, två väldigt underskattade spelare som båda två har vart riktigt bra under slutspelet. 


Vändningen i matchen kan man säga var när Färjestad misslyckades med göra mål trots spel 5 mot 3 under drygt en minut. Någonstans där gick luften ur och Brynäs tog över matchen.


Jag tror faktiskt inte Brynäs upprepar sitt misstag från förra matchserien och förlorar inför sin hemmapublik igen när man har chans att sätta punkt för matchserien. Frölunda kändes som ett mycket hungrigare och jobbigare lag att möta än vad FBK varit, i alla fall hittills. 


Kan fansen skapa en lika fantastisk stämning som under den senaste matchen i Läkerol Arena kommer det att bära fram laget till en ny seger. En sådan makalös stämning var det nog länge sedan Gävlepubliken lyckades skapa i sin hemmahall.

//Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar