tisdag 20 mars 2012

Slutspelstankar

Det första laget att bli klart för semifinal blev i alla fall för mig väldigt överraskande AIK. Jag tippade Luleå som vinnare av guldet och trodde inte att de skulle ha några större problem att slå ut AIK. Men som så många andra underskattade jag AIK, igen....

Läget var ett liknande ifjol och även där blev AIK valda först av alla lag, den gången av HV71. Men jag skulle säga att det är en större skräll i år av AIK att ta sig vidare, då HV var ett lag i splittring ifjol, medan Luleå inför slutspelet nästintill såg omöjliga ut att kunna besegra över 7 matcher. Men genom hårt arbete och ett Luleå som underpresterar grovt blev AIK välförtjänt klart för semifinal i Söndags. Inget lag vill nog möta detta AIK i semifinal.
 Vilket jobb Roger Melin har gjort med det här laget, som till stor del består av spelare som ratats av andra klubbar. Årets coach? Svårt att säga redan nu, men helt klart en het kandidat till utmärkelsen.

Så sent som för någon minut sedan blev Skellefteå andra lag att bli klart för semifinal. En matchserie som blev jämnare än jag trodde. Modo hämtade upp underläget 0-2 till 2-2 i matcher. Men det hela avgjordes i Söndags när Modo tappade sin ledning mot slutet borta mot SAIK. Hade man lyckats hålla undan där hade utgången kunnat bli en helt annan. Men Modo måste med facit i hand känna sig nöjda med sin säsong. Man spelade ju trots allt i kvalserien så sent som ifjol.

Ska bli spännande att se hur firma Näslund/Foppa lyckas med lagbygget till nästa säsong, nu när de får lite mer tid på sig och dessutom fått ett års erfarenhet av jobbet som sportsligt ansvariga i klubben.

Brynäs utnyttjade inte sin första matchboll utav tre igår. Det var ett tamt hemmalag som lät bortalaget föra matchen dit man ville. Bättring krävs imorgon om man vill undvika en sjunde avgörande match på Fredag. Jag skulle ändå ge Brynäs fördel 65-35 att gå vidare. Man har vunnit i Scandinavium tidigare och är för bra för att förlora tre raka matcher mot Frölunda.

Kvalserien är riktigt jämn så här efter tre omgångar spelade. Timrå har kanske överraskat mest positivt med bla en vinst borta mot Leksand. Djurgården tog en livsviktig seger senast, även det mot Leksand. Rögle började starkt men luften har kanske gått ur laget nu, en tuff förkvalserie borde sätta sina spår. Och man kan ju undra hur Örebro har toppat formen, det är nu man ska vara som bäst, inte i November!

Tips kvalserien.
1. Timrå
2. Leksand
-----------------------------
3. Djurgården
4. Bofors
5. Rögle
6. Örebro

//Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar