onsdag 15 februari 2012

Drömmfemman Elitserien

Här nere har jag plockat ut de enligt mig bästa spelarna i Elitserien just nu för att bilda en riktig drömfemma! Inte det lättaste med så många duktiga spelare att välja bland, kom med synpunkter,  vem borde inte vart med och vem saknar ni i min femma?


Målvakt
Viktor Fasth, AIK
Elitseriens kanske allra bästa spelare totalt sett får självklart en plats i min femma. Han har gång på gång visat vilken enormt hög klass han håller. Inte minst är han ofta bäst när det gäller, något han visade i fjolårets slutspel där han var rena väggen i kvartsfinalen mot storfavoriten HV71. Utan Fasth tror jag faktiskt att AIK hade varit ett lag för kvalserien. Det är en stor skillnad på AIK med Fasth mellan stolparna och när andrekeepern Marcus Svensson vaktar kassen. Konstigt om Fasth är kvar i Elitserien även nästa säsong, Sveriges kanske näst bästa målvakt hör hemma i den bästa ligan, alltså NHL!
Bubblare: Fredrik Andersen, Joakim Eriksson, Christofer Nihlstorp, Martin Gerber, Gustav Wesslau.
Back 1
Illka Heikkinen, Växjö
Växjös hårdskjutande back har imponerat stort på mej under denna säsong. Det var väl ingen som hade så stora förväntningar på honom när han blev klar för Växjö heller. Med hittills 15 gjorda mål är han med i toppskiktet av målligan, grymt imponerande för en back! Illka är träffsäker som få och träffar i stort sett alltid mål, han är rörlig och stabil defensivt. En drömspelare för vilket elitserielag som helst, helt enkelt. Rolig att se på och en personlig favorit.
Back 2
Mathias Ekholm, Brynäs
Är såklart något färgad här, många skulle säga att det finns bättre backar i ES. Men Ekholm verkar ha kommit över sitt misslyckande i NHL i början av säsongen och blir sakta bättre och bättre. Han var kanske bäste svensk nu senast i Oddset hockey games. Han blev utnämnd till en av turneringen två bästa backar i samma turnering, och visar att han håller riktigt hög nivå när han spelar på topp. Stor rörlig och med ett grymt bra slagskott likt sin "backpartner" Heikkinen .Magnus Johansson hade varit given tidigare säsonger men är på väg neråt. Petrasek tycker jag spelat för lite i ES i år för att han ska ta en plats
Bubblare: Christian Bäckman, Patrick Von Gunten, Magnus Johansson, Elias Fälth, Daniel Tjärnqvist, David Petrasek.
Forward 1
Niklas Danielsson, Modo
Poängligaledaren är kanske den mest givna förutom Viktor Fasth. Han har sakta men säkert utvecklats till en av Elitserien bästa spelare. Han har skottet, farten och tekniken för att gå långt. Och viktigast av allt så är han en riktigt bra målskytt. Ingår i Elitseriens bästa kedja och är otroligt viktig för sitt Modo. VM-spel nästa?
Center
Carl Söderberg, Linköping
Den tidigare stortalangen stannade kanske för länge i sitt kära Malmö Redhawks, men klubbytet verkar ha gjort honom gott. Han har varit en av få bra spelare i LHC denna säsong och frågan är hur LHC hade klarat sig utan honom i år? Helt klart en av säsongens bästa värvningar och han har bevisat att han även håller på landslagsnivå.
Bubblare: Calle Järnkrok, Niklas Sundström, Jason krog, Robert Rosen, Brad Moran, Mathis Olimb, Johan Larsson, Niklas Olausson.
Forward 2
Jakob Silfverberg, Brynäs
Var bra redan ifjol men har utvecklats ytterligare i år till en av Elitserien vassaste spelare. Har gjort mest mål av samtliga spelare i Powerplay och klättrar mot toppen av poängligan trots en del missade matcher pga skador. Är också bra defensivt och spelar en hel del i boxplay för sitt Brynäs. Gjorde antagligen rätt som stannade ett år extra i ES, och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma i Ottawa nästa säsong!
Bubblare: Fredrik Pettersson, Joakim lindström, Mikael Johansson, Per Åge Skröder, Mike Iggulden, Bud Holloway, Jimmie Eriksson, Sebastian Lauritzen, Simon Hjalmarsson.

//Johannes

Er egen drömfemma? Kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar