måndag 20 februari 2012

Efter Skellefteå - Timrå

Ett av seriens riktiga topplag har de senaste matcherna dalat och sett ganska ostabila ut. I kväll gick man ut för att ändra på den dåliga trend man kommit in i mot ett Timrå som på senaste tiden ryckt upp sig och visat både vilja och engagemang, och som dessutom tog en stark vinst mot Växjö senast, ett lag som i allra högsta grad gör allt för att få poäng för att kämpa om chansen att få spela slutspel. Det var med andra ord en på förhand oviss match som skulle komma att spelas.

Däremot dröjde det inte länge innan Skellefteå inledde målskyttet. Det första målet kom redan bara dryga två minuter in i matchen, och hade ett allmänt övertag hela första perioden. Timrå ryckte dock upp sig sista fem minuterna, men några mer mål skulle det inte bli. Inte till något av lagen, till stor del beroende på en bra Aleksis i Timråkassen.

Skellefteå fortsatte att visa vilja och spelade bra ishockey i andra perioden också, och fick utdelning mot ett passivt och irriterat Timrå. Efter två matchavstängningar och flertalet utvisningar i Timrå-laget så stod resultatet 4-0 efter andra perioden och matchen var så nära avgjord den egentligen kan bli i det läget.

Matchbilden ändrades, föga förvånande, inte och resultatet blev tillslut 6-0 till hemmalaget. Roligt för ett suveränt Skellefteå som hamnat i fel bana mot slutet, men ytterst tråkigt för Timrå som precis tvärtom kommit in i rätt bana och börjat visa vilja och som tog en stark seger senaste hemma mot Växjö. Detta var dock ett bevis på att det är otroligt viktigt att hålla sig till grunderna i sitt eget spel och att försöka hålla i kontinuiteten. Det går man långt på. Jag tycker det är konstigt hur man väljer målvakter i Timrå också. Det verkar inte ligga någon fokus på att hitta en målvakt man känner kan ta en stabil förstaplats utan provar runt med sina tre målvakter lite hur som haver, och även om någon av dem gjorde en bra prestation i en tidigare match så får denna kanske sitta som tredjemålvakt i nästa match. Det tycker jag inte om alls.

Detta kan man dock inte skylla på Aleksis i Timrå-kassen utan dessa var ett kollektivt pladask, något som jag låter utvisningsminuterna visa; 16 min till Skellefteå, 88 till Timrå.

Viktigt att komma ihåg är dock att poängen inte spelar roll i detta läge, utan att man lär sig något av det som man kan ta med i en kommande kvalserie.