måndag 30 januari 2012

Brynäs-Modo Matchrapport

Period 1:
0-1 (01:13) Thomas Pöck (kristian forsberg">Kristian Forsberg, rob schremp">Rob Schremp)
0-2 (04:37) Janos Hari
1-2 (16:37) Mattias Ekholm (daniel widing">Daniel Widing, jesper ollas">Jesper Ollas) PP1
Period 2:
2-2 (06:05) Ryan Gunderson (Calle Järnkrok, Johan Larsson) PP1
3-2 (11:36) Mattias Ekholm (Jesper Ollas, jonas nordquist">Jonas Nordquist) PP1
3-3 (12:32) Per-Åge Skröder (Niklas Sundström, Nicklas Danielsson)
Period 3:
4-3 (19:15) Calle Järnkrok (Johan Larsson, Jakob Silfverberg) PP1
5-3 (19:54) Jakob Silfverberg (Calle Järnkrok, Mattias Ekholm)

Skott: 46-20
Utvisningsminuter: 6-14
Publik: 6 797, Läkerol Arena, Gävle
Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i Läkerol Arena i torsdags. Med Modo i störst behov av poäng i sin kamp för att ta sig till slutspel. Och det märktes redan från start vilket lag som var mest taggat, Modo gick in mycket hårdare i varje närkamp och det resulterade också i en 0-2 ledning efter cirka 5 minuter. Det första målet såg inte helt otagbart ut, och 0-2 målet är ett resultat av att Modos Janos Hari slänger in pucken på kassen och på något sätt letar sig pucken in i mål, bra saker händer när man lägger pucken på mål! Brynäs höjer sig flera snäpp efter de första kallduscharna och i slutskedet av första perioden kommer det viktiga 1-2 målet, som så många gånger förr i Poweplay, ett skott som Anton Forsberg i Modokassen för övrigt kanske borde ha tagit. Brynäs vann skotten med 21-6 (!) men Modo ledde fortfarande matchen.
 I andra perioden lyckas Brynäs utnyttja sitt spelövertag och bÃ¥de kvitterar och tar ledningen, Mathias Ekholm visar prov pÃ¥ fjolÃ¥rsformen och gör sitt andra mÃ¥l i matchen. Än en gÃ¥ng i Powerplay. Där fick Ulf Samuelsson i nog och byter ut den unga Anton Forsberg för att sätta in Mikael Tellqvist i kassen. Den alltid lika pÃ¥litliga mÃ¥lgöraren Per Ã…ge Skröder sätter strax därefter kvitteringen för Modo, 3-3 och Modo är tillbaka i matchen inför den kommande slutperioden. Brynäs vinner skotten i denna period med klara 15-5.
I den sista perioden jämnar spelet ut sig och det är mycket som talar för förlängning. DÃ¥ gör Modos lagkapten ett stort misstag när han helt utan anledning Cross-Checkar Calle Järnkrok in i ModomÃ¥lvakten, fullständigt idiotiskt. NÃ¥got som ocksÃ¥ resulterar i 4-3 för Brynäs med endast 45 sekunder kvar genom Calle Järnkrok.
Matchen avslutas med ett stort bråk på isen som startas av en tackling av Modos ungrare Janos Hari mot tvåmålsskytten Ekholm. Det lägger sig dock ganska snabbt och spelarna åker av isen utan att tacka varandra. Men jag kan absolut förstå Modospelarnas frustration efter ett sent insläppt må i en så viktig match för deras del.
 Ekholm säger sÃ¥ här om händelsen som utlöste brÃ¥ket "– Det handlar om respekt, man mÃ¥ste kunna vara gentlemannamässig. Det är han inte i den situationen"- säger Ekholm om Hari
PÃ¥ det hela taget en underhÃ¥llande match med mycket publik där Brynäs förtjänade att vinna, och där Power-Play än en gÃ¥ng visade sig blir väldigt avgörande.