onsdag 25 januari 2012

Elitserie tankar.

Elitserien är som ni alla vet, extremt jämn just nu. En trio lag i toppen har gjort ett litet ryck före dom andra, Skellefteå, Luleå och Brynäs. De enda lagen som just nu kan känna sej någorlunda säkra på en slutspelsplats!

Serien är jämnare än på många år, vad det beror på kan andra få sia om, vissa anser att det beror på kvaliteten av Elitserien har sjunkit och det saknas de riktiga topp spelarna, men jag tror det mer beror på att det är svårare att vara dominant idag än för bara 10 år sedan, eftersom alla lag blivit bättre fysiskt och bättre taktiskt tränade.

Det dröjde länge, men när väl den första tränaren fick sparken så flöt det på. Att Perra lämnat Timrå ser jag inte som en överraskning, han fick helt enkelt inte ut mer av sitt lag, och det var dags att testa något nytt, än så länge verkar det ha gett önskad effekt, även om glappet upp till säker mark ser ointagligt ut. Men det är så klart viktigt att gå in i en kvalserie med gott självförtroende!

Czarnecki i Färjestad fick till slut också sparken, det hade kanske känts mer logiskt om det hände efter Färjestads katastrofala start av serien istället för nu. Men det är inte utan skadeglädje jag såg Czarnecki gå, efter sitt uttalande när han lämnade Brynäs för Färjestad "Roligt att träna ett lag med chans att vinna guld" Vad gjorde du överhuvudtaget i Brynäs om du inte trodde att laget hade chans på guld!! Att gå in med den inställningen kan bara sluta på ett sätt, vad sänder det för signaler till truppen egentligen? Inte konstigt att Brynäs under Czarnecki åkte ut i kvarten år efter år.

Man märker en stor skillnad i attityd i laget i år med Tommy Jonsson som tränare. Minns ni vad mycket skit han fick efter sitt uttalande om att Brynäs gick för guld? Nu är det inte lika många som skrattar. Oddset för att guldet ska hamna i Gävle har för övrigt sänkts från 20 till 6.50 ggr pengarna, det säger en hel del om hur Brynäs har överraskat i år!

Mitt tips inför säsongen om att Luleå tar hem det till slut ser bra ut just nu, laget är riktigt svårslaget och har dessutom börjat göra mål, mycket tack vare en just nu glödhet Toni Koivisto, får de dessutom tillbaka fler skadade spelare ser jag inte mycket som kan stoppa laget i slutspel, tyvärr.....

Brynäs möter imorgon Modo hemma i Läkerol Arena, den första hemmamatchen på ett bra tag. Rapporter inifrån laget säger att spelarna är mer taggade än på länge, det kan behövas mot ett formstarkt Modo som slåss för slutspel!

Det var länge sedan brynäs endast hade två spelare på skadelistan, och även dessa två herrar, Lauritzen och dackell sägs vara nära comeback. Glädjande är också hur Niklas Svedberg har kommit in och storspelat på slutet under "Honkens" frånvaro, han har verkligen visat upp sin potential och det har verkligen varit en uppryckning mot hans spel tidigare under säsongen.Det ryktas också om eventuella nyförvärv till laget, i så fall är det spetskompetens som sökes, Brynäs var ju bla riktigt nära Ladislav Nagy som vi känner från sin succe i  Modo ifjol.

Kris just nu i både Färjestad, HV71 och Djurgården. LHC verkar ha lyft sedan tränarbytet och Frölunda är på gång igen. Men det är nästan fakta att nått av dessa "storlag" kommer att missa slutspel. Inte många hade trott det innan säsongen. FBK i kvalserien? Ja, man kan ju hoppas!

Jag återkommer om en rapport om den kommande matchen Brynäs-Modo så snabbt som möjligt, förhoppningsvis med rapporter om 3 poäng till Gävle laget!

Hetast just nu
Forward. Toni Koivisto, Luleå
Back. Thomas Pöck, Modo
Målvakt. Fredrik Andersen, Frölunda

//Johannes



Kan vi få uppleva detta igen efter många tunga år som Brynäsare? Chansen finns helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar