onsdag 25 januari 2012

Timrå imponerar trots tabell-läget

Hur bra Timrå än kommer spela de sista omgångarna, så spelar det logiskt sett ingen roll. Man ligger näst intill hjälplöst sist och det behövs ett smärre mirakel för att man ska kunna jobba sig uppåt i tabellen. Istället har man väl börjat ställt in sig inför kvalserien på riktigt. Och det är väl det mest viktiga nu också.


Man har kommit fram till den där långsiktiga lösningen på tränarfronten som det pratades om lite för länge. Trion som ersatte duon Perra/Clabbe kändes visserligen inte dålig, men jag tror att bristen på kompetens och vana att träna och leda ett A-lag visade sig ganska tydligt, men det riktiga tränarbytet skedde till slut och det blev något utav en intern lösning. En lösning som stavas Tommy Andersson, medan Anders Karlsson står kvar i båset vid sidan om Tommy. Tommy är en gammal hockeyräv som brinner för Timrå, något som jag tror är viktigt i kvalserien.


Och nog har det börjat bra för Tommy, två raka övertidsvinster och därmed 4 poäng av 6 möjliga. Lägg därtill två hållna nollor för Jocke Lundström i kassen och ett förbättrat försvarsspel så har det ändå skapats positiva känslor inför kvalserien. Spelare som Per Hallin i Timrå ska ha all beröm han kan få, då han är en riktig kämpe som presterar på topp i varje byte. Poängen talar kanske inte för honom, men det är såna som honom med lite hjärta för det man gör och för klubben - som vinner kvalserier. Hedström kommer också bli vass i kvalserien skulle jag tro, han är av lite samma kaliber. Och för att inte nämna Max Friberg, våran egna lilla JVM-kung. Spelar han med rätt personer så lär han göra mål, gång på gång..


..för som man säger, är defensiven bra kommer offensiven igång snart nog också. Jag hoppas att det stämmer och att vi får ett rödvitt lag även i nästa elitserie-säsong. Jag börjar tro att det är fullt möjligt.


/Magnus










(Bild lånad ifrån hockeyligan.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar