tisdag 3 januari 2012

Brynäs-Växjö- jubileumsmatch, reportage

Biljetterna till matchen som skulle inleda Brynäs hundraårsfirande var slutsålda sedan minst en vecka tillbaka. Jag och några kompisar hade försökt få tag i biljetter, men förgäves. Så ringer bussbolaget vi brukar åka med på matcherna kvällen före, och berättar att de fått återbud till matchen. Härligt, då man hade sett fram emot matchen länge.

Vi kom fram lite väl sent till arenan så vi fick skippa barbesöket och skynda oss in på ståplats, dit vi fått biljetter. Där var det överfullt och vi kom inte ens in på läktaren till en början, efter en stund såg vi en lucka på läktaren och fick skynda oss in.

Jubileet börjar med att röda mattan rullas ut på isen och att en film med höjdpunkter från Brynäs stolta hundraåriga historia spelas på jumbotronen. Allt från gamla svartvita bilder med Brynäshjältar som Tord Lundström och bröderna Salming, till de berömda bilderna när Ove Molin sträcker händerna mot skyn och sätter pucken i tom kasse i slutsekunderna mot Modo, i den avgörande matchen i finalen 1999 visas. Jublet stiger och det avslutas med att Brynäslegendaren Tord Lundström presenteras och kliver ut på röda mattan. Alla 8500 i den knökfulla arenan ställer sej upp för att hylla honom, applåderna håller på länge innan det avbryts för överräckandet av en Brynäströja med nr 100, som överlämnas av Tord till kaptenen i Anderas Dackells frånvaro, Jakob Silfverberg.

Firandet höll toppklass till skillnad från tidigare då t.ex. spelare har hyllats, då har arangemangen varit tråkiga och lite stela. Det var bra tempo, roligt med filmen på jumbotronen och roligt med Tord Lundström på isen. Efter det här trodde man inte att Brynäs kunde förlora, och det gjorde dom inte heller, powerplay avgjorde än en gång, men matchen i sej var ingen direkt höjdare även om tre poäng såklart var det viktigaste!

Målskytten Mats Lavander- "Med så mycket folk på läktaren och allting innan blev det en magisk stämning. Jag såg förstås aldrig Tord Lundström när han spelade men känner ju till hans sagolika karriär."

Skott 22-24.
Publik: 8 538 (fullsatt, publikrekord i Läkerol Arena).

1–0 (5.00) Mats Lavander (Mattias Ekholm och Jonas Nordquist)
1–1 (10.49) Jeremias Augustin (Mike Iggulden och Dennis Rasmussen)
2–1 (18.41) Jonathan Granström (Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg)

Matchen tre stjärnor.
1. Johan Holmqvist
2. Illka Heikkinen
3. Calle Järnkrok

 















//Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar