måndag 12 december 2011

Brynäs-Frölunda matchrapport

Brynäs–Frölunda 4–3

Första perioden
1–0 (10.50) Sebastian Lauritzen (Ryan Gunderson, Johan Larsson), spel fem mot fyra.
1–1 (11.37) Anton Axelsson (Per-Johan Axelsson, Henrik Tömmernäs).
2–1 (12.03) Jesper Ollas (Niclas Andersén, Sebastian Lauritzen).
2–2 (18.35) Fredrik Pettersson (Fredrik Eriksson).

Andra perioden:
3–2 (10.15) Mads Hansen (Sebastian Wännström, Calle Järnkrok).
4–2 (15.10) Jonathan Granström (Sebastian Lauritzen, Calle Järnkrok), spel fem mot fyra.
4–3 (17.07) Fredrik Eriksson (Per-Johan Axelsson).

Tredje perioden:
Inga mål.

Skott totalt 25–24.
Publik: 8 079 – säsongsbästa i Läkerolen!

Brynäs tog i fredags en viktig seger mot Frölunda inför storpublik, drygt 8000 på plats och näst intill fullsatt. Viktigt med en seger nu innan uppehållet, speciellt efter tre raka nederlag inför matchen, som snabbt fick många att än en gång räkna ut Brynäs. Men Brynäs visade på bra lagmoral och tystnade kritikerna för den här gången.

Det var en riktigt bra match och publiken fick verkligen valuta för pengarna. Brynäs tar ledningen två gånger i den första perioden och för spelet, men Frölunda visar på effektivitet i kontringarna samtidigt som Brynäs slarvar i egen zon, och får lite turligt med sej ett oavgjort resultat i pausilan.

Matchen var fortsatt jämn men Brynäs backar hem onödigt mycket i slutet, något som brukar straffa sej, men inte denna gång då Frölunda inte lyckas få in den där sista pressen. Det som avgör är till slut Brynäs starka powerplay, Magnus Hellberg i Frölundas mål svaga spel och publikens starka stöd.  Samtidigt märker man att Frölunda saknar sina skadade spelar som tex Magnus Kahnberg och super-dansken Fredrik Andersen.

Kan nämnas att efter 31 omgångar ligger Brynäs på över 25 procents utdelning i spelet med en man mer på isen (25,40), och det är faktiskt bara tre lag som haft bättre siffror under en hel grundserie den senaste tioårsperioden (!); Färjestad (06/07), Linköping (09/10) och HV 71 (09/10). Riktigt imponerande, och jag hoppas att det fortsätter så här!