måndag 17 oktober 2011

Elitserie-tankar just nu

Lite blandade noteringar kring Elitserien i dagens läge:

  • Skellefteå går otroligt bra just nu och har klättrat upp till nummer ett på tabellen. Ser fruktansvärt bra ut, och lär vara ett lag att räkna med i toppen.

  • Färjestad har tillslut tagit sin första trepoängare efter en stark seger på hemmaplan mot Frölunda i Lördags. Och nog var det på tiden, när den kom först efter 12 omgångar. Nu kanske vinden har vänt för de nuvarande svenska mästarna? Det återstår att se.

  • Timrå står som bottenlag efter förlust på straffar mot Växjö i Lördags. Man har bara lyckat skrapa ihop 11 poäng hittills, och det finns otroligt mycket som behöver ändras på i Medelpad-laget. Det behövs en stark back som lyfter upp försvaret, det behövs ett bättre boxplay och det behövs ett mer skärpt spel rent allmänt. Många är kritiska till Per-Eriks beslut om vilka som har tagit hand om straffläggningarna de senaste två matcherna, och jag håller väl till viss del med. Straffläggning är ett moment där man på ett väldigt enkelt sätt avgöra vem som får mest poäng med sig från matchen, och något som man gärna kan lägga lite krut på för att få "enkla poäng". Däremot gillar jag hans kyla i att försöka få fram lite doldisar och ge dem ett större självförtroende, men det är inget vinnande koncept i längden.

  • Rubrikerna är otroligt många i dagens hockeysverige. Målvakter har för stora skydd, klubbarna ska själva betala de poliser som finns på plats och spelare blir avstängda efter varje omgång. Det är svårt att hänga med i alla skandaler, kriser och skador, men det är ganska lätt att säga att Sverige har blivit en bra mycket mer kritisk hockeynation där man bland annat ser mycket mer kritiskt mot de lite värre tacklingarna. 
/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar