måndag 17 oktober 2011

Elitserien- Målvaktsranking top 5

Här kommer en lista av Elitseriens 5 bästa målvaktspar enligt mej.

1. Fredrik Andersen/Magnus Hellberg- Frölunda
Var ifrågasatt av många inför säsongen, bla av hockeyoraklet Leif Boork. Men Frölunda hade koll på sina nyförvärv och speciellt den 112 kg tunga Andersen har imponerat hittills! Redan fem hållna nollor säger en hel del och han är på god väg att slå elitserierekordet som Fredrik Norrena innehar, nio nollor under en säsong.

Hellberg har inte stått många matcher pga Andersens succe men han har varit genomgående bra under sina framträdanden. Det gör att Frölunda placerar sig som etta för mej.

2. Martin Gerber/Oscar Alsenfelt- Växjö
Martin Gerber har bevisat att gammal är ung och är kanske den största anledningen till Växjös starka inledning av säsongen tillsammans med poängligaledaren Mike Iggulden. Han är minst lika bra nu som senast han spelade i Elitserien, då i Färjestad. Alsenfelt har varit riktigt bra de gånger han fått chansen förutom senast då han blev utbytt. Annars en bra blandning av gammalt och nytt och det starka målvaktsparet garanterar att Växjö inte kommer att att rasa i tabellen.

3. Fredrik Norrena/ Christian Engstrand- Linköping
Norrena har kanske inte varit riktigt lika bra som under förra säsongen, men alla vet hur omöjlig han kan vara att göra mål på då han är på spelhumör. Norrenas lilla kvalitetstapp vägs istället upp av Christian Engstrands stabila start av serien, han har bevisat att han på allvar nu kan konkurrera med den tidigare ohotade ettan Norrena.

4. Johan Holmqist/Niklas Svedberg- Brynäs
Honken var kraftigt ifrågasatt innan säsongen, många undrade varför Brynäs vela ha tillbaka honom efter några svajiga säsonger i Frölunda. Honken har tystat kritikerna och har stått för ett stabilt spel, kryddat med några fantastiska räddningar som får Brynäspubliken att tänka på SM guldet 1999, då Honken var en av de största hjältarna.

Niklas Svedberg tror jag personligen är den bästa utav de två. Han har fortsatt sin fina utveckling under målvaktstränaren Pekka Alcen sen han kom från Modo. Det går inte jämföra Svedberg idag och den målvakt han var då han kom från Modo. En blivande NHL målvakt? Ja, varför inte?

5. Viktor Fasth/Markus Svensson- AIK
Nu är det faktiskt målvaktsparen jag rankar. Vilket gör att AIK hamnar betydligt längre ner än om jag bara rankar förstemålvakten, då hade jag rankat Viktor Fasth som solklar etta. Alla vet vi hur bra han kan vara, återstår och se om han gör en lika bra säsong som ifjol? Markus Svenssons minst sagt skakiga inledning gör att AIK placeras först som femma, han har läckt som ett såll men jag tror att Markus är en mycket bättre målvakt än han visat hittills. Det bevisade han under några fina säsonger i Malmö. Viktigt för AIK att få igång även honom om Fasth ska orka hela året!

*Lag med bra förstemålvakter men som saknar stabila andrakeepers tycker jag är Modo, Djurgården och Färjestad.

*I Skellefteå ser den förre Brynäsaren Joakim Eriksson ut att ha tagit över förstespaden från veteranen Hadelöv. Skellefteå borde kanske haft en plats på listan? Vad säger ni ?

*HV 71 och Timrå tror jag helt enkelt har för dåliga målvakter för att kunna nå långt. Daniel larsson i HV har varit en besvikelse sen han återvände till Sverige, och i Timrå ser det skakigt ut även om Ridderwall stundtals imponerat.

Här ett klipp med världens just nu bäste målvakt, Stanley Cup hjälten Tim Thomas, helt sjuka räddningar han har gjort! Se och njut :)
 //Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar