torsdag 20 oktober 2011

Inför Luleå-Brynäs

Snart är det dags för nedsläpp mellan Luleå-Brynäs, det andra mötet lagen emellan hittills denna säsong. Brynäs kommer till en av de kanske svåraste bortamatcherna i serien med tre raka förluster, och totalt fem förluster på de sex senaste matcherna i ryggen. Luleå har å sin sida sakta men säkert klättrat allt högre upp i tabellen. Den senaste matchen lagen emellan vann Luleå med 1-0, men som Luleås tränare Jonas Rönnqvist säger, så hade 4-4 varit ett resultat som mer speglade hur matchen såg ut.

Det mesta talar för att det borde bli en ganska komfortabel resa för Luleå ikväll, Brynäs har inte alls spelat bra på slutet och har haft en oförmåga att göra mål. Luleå sprutar inte direkt in mål heller, men ett eller två mål framåt räcker ofta för vinst för dem pga sin otroligt starka defensiv. Det är ingen tvekan om att Luleå har det bästa försvarsspelet i Elitserien, kanske Frölunda kan utmana i alla fall om man ser till deras början av säsongen, med få insläppta mål. Det enda frågetecknet för Luleå är deras målvaktssida, både Rautio och Gustavsson har spelat bra i enstaka matcher, men det har sett alldeles för ojämnt ut för att Luleå ska kunna ta SM guld som jag tippade inför säsongen.

Det känns som att det kommer att bli en målsnål match ikväll, och det första målet blir viktigare än vanligt. Det är inte roligt att möta ett Luleå i ledning, det vet Brynäs sedan tidigare. Men nån gång måste det vända för Brynäs. Jag tror att tre förluster i rad är tillräckligt och att laget sluter sig samman och krigar till sig en 1-2 vinst efter förlängning. Målskyttar blir Johan Larsson och den gamle Luleå spelaren Mats Lavander. Men för att det ska lyckas krävs det ett förbättrat både anfalls och försvarsspel, samt att man är vassare när lägena väl kommer.

Luleå saknar inför kvällen Lukas Kilström, Cam Abbott och lagkapten Nicklas Wallin.

Brynäs saknar Jonathan Granström och Simon Bertilsson pga avstängning, samt kapten Andreas Dackell pga skada, han blir borta i två veckor enligt gd.se

Laguppställningar.

Brynäs

Målvakt: Niklas Svedberg (Johan Holmqvist)
Förstafemman: Lars Jonsson, Niclas Andersén – Daniel Widing, Johan Larsson, Martin Johansson.
Andrafemman: Ryan Gunderson, Jonathan Carlsson – Mats Lavander, Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg.
Tredjefemman: Simon Löf, Jörgen Sundqvist – Jesper Ollas, Jonas Nordquist, Sebastian Lauritzen.
Fjärdefemman: Sebastian Wännström, Mads Hansen, Joachim Rhodin
Extraforward: Emil Molin.

Luleå
Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio)
Första: Elias Fälth, Topi Jaakola - Konstantin Komarek, Chris Abbott, Simon Hjalmarsson.
Andra: Jan Sandström, Johan Fransson - Johan Harju, Niklas Olausson, Mattias Persson.
Tredje: Robin Jonsson, Niclas Wallin - Joonas Vihko, Ville Viitaluoma, Sami Sandell.
Fjärde: Damien Fleury, Sebastian Enterfeldt, Jonas Berglund.
Extra spelare: Daniel Gunnarsson, Daniel Mannberg.

Inför matchen intervju med Brynäs Jonas Nordqvist. http://www.elitserienplay.se/#/video.1229013862001
Inför omgång 13. http://www.elitserienplay.se/#/video.1227983265001

Vad tror ni om kvällen omgång? kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar