söndag 9 oktober 2011

NHL tankar...

Kollade just resultaten från nattens NHL matcher, där jag var riktigt nära att sätta en fyrling på dessa matcher:

Calgary-Pittsburgh , 2
Chicago-Dallas, 1
Toronto-Ottawa ,1
Washington-Carolina, 1
odds 12.29

Jag Åkte dit på Washington, som hade en 3-2 ledning med 1.5 minut kvar men inte lyckades hålla undan. Tråkigt, men kanske har bättre tur nästa gång.

När vi ändå är inne på NHL så tänkte jag skriva lite tankar om säsongen. NHL är som alltid otroligt svårtippat, och i princip vilket lag som helst brukar kunna vinna, det har inte minst Carolina och Tampa bay bevisat. Som för några år sedan vann Stanley cup totalt oväntat.

Det har skett stora förändringar i flera lag, där Philadelphia gjort de största förändringarna, genom att skeppa iväg två av lagets storstjärnor, Jeff carter och kaptenen Mike Richards till Columbus respektive Los Angeles. För att i sin tur skriva kontrakt med den ryske stormålvakten Iliya Bryzgalov och den levande legenden Jaromir Jagr. Philadelphia blir otroligt svårtippade men det kanske är bra ändringar de gjort, då det laget saknat mest de senaste säsongerna är en riktigt bra målvakt, och man brukar ju säga att målvakten är halva laget... Det ska också bli väldigt spännande att se om Jagr fortfrande är lika bra som under sina glansdagar.

lagen jag tror mest på inför säsongen är San Jose, som gjort sig av med Dany Heatley som inte presterat under slutspel och istället värvat den hårdskjutande backen Brent Burns och skridskostarke Martin Havlat. En riktigt bra backbesättning och duktiga finska målvakter i Niemi och Nittymäki, samt pålitliga målskyttar som Patrick Marleu och Joe Thornton, gör att jag ser San Jose som den största guldkandidaten.

Los Angeles kan också bli en farlig utmanare, duktiga unga målvakter som bara kommer bli bättre och storstjärnor som Drew Doughty, Mike Richards och Anze Kopitar samt en riktigt bred trupp gör att jag tror Los Angeles blir en farlig utmanare i år.

Poängligan? Den tar Steven Stamkos hem, om inte Crosby blir kvitt sin hjärnskakning snart. Utmanare blir tvillingarna Sedin.

* Hur är det möjligt att Thomas Greiss får kontarkt med San Jose efter sin katastrof säsong med Brynäs? San Jose måste sett något ingen av oss andra gjort.....

*Roligt att svenska juniorer som Mika Zibanejad, Tim Erixon och Gabriel Landeskog ser ut att få chansen från start.

* I år tror Jag backen Erik Karlsson i Ottawa slår igenom på allvar, han har redan stått för 4 assist på två matcher i det tippade bottenlaget Ottawa.

*Blir Tim Thomas lika bra i år igen? Eller tar Tuukka rask över målvaktsspaden ?

*Hyllningen av Peter Forsberg inatt skulle tydligen vart riktigt mäktig! Det förtjänar han om någon.

*Blir det i år Edmonton Oilers lyckas släppa ut all sin potential? Med alla sina talanger kan det gå, om inte skadorna sätter käppar i hjulet i år igen....

*Tar Mattias Ekholm en plats i Nashville eller kommer han hem till Brynäs och ger dem en efterlängtad förstärkning?


Facit får vi om ett halvår och 82 omgångar..... Riktigt roligt i alla fall att säsongen äntligen är i gång!

//Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar