lördag 1 oktober 2011

Jag tippar Elitserien 11/12

1. Luleå
Luleå  har många riktigt bra spelare i år och truppen i sig känns jämn och bra. Tror mycke4t väl att Luleå är topplaget i grundserien när det är slut.

2. Linköping
Att rada upp alla toppspelare i Linköping skulle ta onödigt mycket plats och tid, men Magnus Johansson och poängkungen Carl Söderberg är exempel på toppspelare och Linköpings trupp ser fruktansvärt stark ut. Något säger mig dock att de inte slutar etta.

3. Frölunda
Trots en kanonstart och en hittills fantastisk målvakt vid namn Frederik Andersen så tror jag att de slutar trea i grundserien. Klassen de håller nu kommer, rätt självklart, inte hålla hela vägen men ett topplag är dom utan tvekan.

4. Djurgården
Djurgården har byggt upp en stark offensiv trupp, som till och med ser starkare ut än i fjol. Djurgården är för mig ett starkt namn i år, och en fjärdeplats är absolut inte omöjligt, kanske till och med kan hamna högre upp?

5. HV71
HV71 kändes riktigt ljumma i början, men har hittills, efter några raka förluster, rest på sig och vunnit flera matcher på rad. Helt plötsligt känns HV71 starka, och en femteplats känns som det mest logiska om man tittar till truppen.

6. Färjestad
Förra svenska mästarna har börjat otroligt dåligt. Fyra poäng på sex omgångar. Tror dock att det vänder snart och nyförvärvet Hannes Hyvönen som gjorde mål i sin första match ser ut att kunna bli en poängplockare.

7. Brynäs
Brynäs har flera lovande spelare så som Järnkrok, Johan Larsson och Silfverberg. Dackell har också börjat bra. De verkar ha ett stabilt målvaktspar också. Slutspel känns trovärdigt, men någon högre placering räcker det inte till.

8. Skellefteå
Skellefteå känns svårt att tippa i år Tror att Hadelöv gör sig bra i målet och de har flera riktigt bra spelare. Slutspel kommer dom antagligen till, men drattar nog på ändan rätt snart efter det.
                                                                                                                                                


9. AIK
Viktor Fasth. Det är det största skälet för att AIK ska ta sig så långt upp i tabellen i år. Tror stenhårt på att AIK blir det där laget som hela tiden ligger runt strecket.

10. Modo
Modo har på papperet en ganska stark trupp i år, med spelare som Mikael Tellqvist, Meyer, Axelsson, Skröder och Schremp. Men hittills har man inte producerat något speciellt, och trots Foppa och Näslund i ledningen så tror jag inte på Modo i år. Att de håller sig kvar känns dock rätt självklart.
                                                                                                                                                


11. Växjö
Det är inte bara elitserien som är nytt för årets nykomlingar, man har en ny arena och en avsevärt mycket starkare ekonomi och har som förening växt avsevärt när man går in i årets elitserie. Detta har resluterat i flera starka spelare, så som till exempel Gerber i mål. Växjö kan absolut blir ett lag att räkna med, men när allt kommer omkring ser de flesta lag starkare ut, och det faktum att de är nykomlingar behöver såklart inte betyda någonting, men någonstans tror jag ändå att det gör det.

12. Timrå
Timrå, det utan tvekan mest ratade laget i årets elitserie. Svag trupp i allmänhet, ännu svagare backar, något man måste fixa till för att detta ska gå vägen. Kvalserien känns som ett faktum, även om något i mig får mig att tro starkt på detta lag, trots svaga spelare och allt vad det innebär. Tror det handlar om botten-napp eller skräll i detta fall. Kanske lyckas man med en jäkla vilja hänga kvar i elitserien med några knappa poäng?

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar