söndag 9 oktober 2011

Efter Timrå - Brynäs

Igår tog Timrå emot Brynäs på hemmaplan. Båda lagen kom med två raka förluster i ryggen och speciellt Timrå var i ett stort behov av poäng, frågan var om det skulle komma mot Brynäs, som hittills gått ut starkt.

Så blev det inte, och det syntes ganska tidigt i matchen hur slutresultatet skulle komma att se ut, för Timrå hade verkligen chans på chans att göra mål, men så länge man inte utnyttjar såna chanser Timrå faktiskt fick, vinner man heller ingen hockeymatch. Till största del berodde detta på något utav en stoppkloss mellan Brynäs-stolparna, Johan "Honken" Holmqvist, som bjöd på flertalet klass-räddningar.

Första stora Timrå-chansen fick Petr Vampola i ett friläga och drog "Honken" snyggt, men pucken hittade inte in. Timrå drar sig sedan på en utvisning som de ganska lätt klarar av, men när man skjuter ut pucken över sargen samma sekund som man blir fulltaliga och drar på sig ännu en 2-minutare så håller det inte, och Brynäs-spelaren Silfverberg kan styra in 1-0. Innan periodvila så hade Silfverberg skjutit in en andra puck på en retur och det märktes att det var ett irriterat Timrå som skulle gå in i period 2, inte minst på Per Hallin som uttryckte sin ilska i en intervju.

I den andra perioden gjorde Brynäs 3-0 och Timrå såg relativt uppgivet ut, och trots att Timrå-spelaren Jonathan Hedström reducerade till 3-1 i de sista minutrarna kom man inte längre denna kväll. Värt att notera var att det var Brynäs-spelaren Andreas Dackells 500:de grundseriematch i Brynäs och att samtliga Brynäs-mål gjordes i powerplay. Något att tänka på, Timrå?