lördag 26 november 2011

Matchrapport: Timrå - Linköping

Två vinster av två möten den här säsongen för Timrå mot Linköping, och den stora frågan inför matchen var  såklart om det skulle bli en tredje också, så att tabelljumbon får en behövlig trepoängare.

Timrå gick ut starkt och krigade långt in i Linköpings zon i början av första perioden, och lyckades få in 1-0 genom Timo Pärssinen som blev fantastiskt fint framspelad av den gamla veteranen Jonathan Hedström, som skulle komma att blir matchens stora hjälte. 1-1 kommer dock några minuter senare genom Linköpings Pär Arlbrandt, och ett par minuter senare är 2-1 ett faktum genom Timrås nyförvärv Damien Fleury. Det var verkligen en händelserik första period, för strax efter det gör Pär Arlbrandt återigen mål och det är kvitterat. Utöver en målstark första period så var det mycket gruff och heta känslor, och Timråbacken Pierre Hedin fick en smäll på benet vid ett tillfälle, och fick hjälp att ta sig från isen. Det ryktas om korsbandet, så det återstår att se när han blir bra igen..

Andra perioden är desto snålare på målen och trots ett starkt Timrå-spel så är det Linköping som för första gången tar ledningen i matchen genom Robin Figren.

Tredje perioden skulle däremot visa sig att bli en riktig kämparperiod och tillika målfest för Medelpad-laget. Men 3-3 satt ändå långt inne. Det hade hunnit gå dryga 14 minuter innan Timrå kvitterat genom Jonathan Hedström - en herre som också spelade fram till 4-3 fem minuter senare. Linköping tar ut målvakten med cirka 40 sekunder kvar, och det tar inte lång tid innan Per Hallin får friläge och lägger pucken i tom kasse vilket sätter resultatet till 5-3, och Timrå har därmed vunnit alla tre möten mot Linköping denna säsong.

Matchens sämsta: Timrås Ilkka Pikkarainens nonchalans när han tacklar en Linköping-spelare, tar tag i klubban och sedan crosscheckar honom i ryggen - helt utan orsak. Pikkarainen blev bänkad i resten av matchen och satt med ryggen vänd mot sina medspelare resten av matchen. Det har varit tal om att Pikkarainen är för dyr, och när han gör såna här saker samtidigt som han inte presterar bra så finns det inte mycket mer att göra än att släppa honom. I nuläget bidrar han inte med något alls.

Matchens bästa: Jonathan Hedström. 33-åringen har verkligen visat upp sig den här säsongen och trotsat de som sagt att han i-och-med förra årets spel i division 1 varit slut som hockeyspelare. När Timrå var i underläge visade han viljestyrka och engagemang och gjorde på egen hand att Timrå vände och vann. Det märks att han älskar det han gör, och i slutändan är det sånt som gör att man vinner matcher.