tisdag 21 februari 2012

Elitserien Torsdag 21/2 sammanfattning

Många viktiga matcher skulle avgöras denna tisdagskväll, Modo gästade Växjö i en riktig sexpoängsmatch där vinnaren skulle komma att koppla ett litet grepp om den sista slutspelsplatsen. Samtidigt ställdes AIK mot det formstarka Frölunda, en intressant match i matchen där skulle bli den mellan elitseriens kanske bästa målvakter, Viktor Fasth mot Fredrik Andersen. Djurgården gästade Färjestad där tre poäng var ett måste om DIF skulle ha någon som helst chans på slutspel. 

Växjö lyckades trots underläge i första perioden ta en ganska komfortabel vinst hemma mot Modo i den ack så viktiga kampen kring slutspelsstrecket. Det var med en hel del tur med studsarna som man lyckades bärga tre poäng, en olycklig sargstuds ställde helt Tellqvist i Modos kasse och frispelade Växjös veteran Tommi kallio helt, 2-1 till hemmalaget. Där och då avgjordes matchen, efter den turstudsen fick Växjö ett psykologiskt övertag och lyckades med stöd av sin fantastiska hemmapublik sätta ytterligare två mål bakom Tellqvist i Modos mål. 

Linköping-Brynäs slutade 5-2 till hemmalaget. Tre väldigt viktiga poäng för LHC som nu kan pusta ut något i kampen om att slippa kvalserien. Brynäs uppträdde på det hela taget lojt och utan glöd. Det var faktiskt ett riktigt sömnpiller till match. Den som till en början räddar kvar Brynäs i matchen var målvakten Niklas Svedberg, han gjorde några riktigt fina räddningar och var på det hela taget stabil. Ända tills Linköping slår in 3-2 vill säga, den pucken borde Svedberg verkligen ha tagit. Kort därefter gör LHC även 4-2 och då byter jag kanal....
Bättring krävs på torsdag då Brynäs tar emot HV, hemmaspelet har till skillnad från spelet på bortaplan den senaste tiden sett riktigt bra ut. Jag hoppas verkligen att vi slipper se fler sådana här loja framträdanden från Brynäs i år.

Djurgården inkasserade ännu en förlust och nu ser hoppet om att slippa kvalserien allt mörkare ut för alla Djurgårdare. DIF måste helt enkelt börja göra mer mål, det håller inte att bara göra 0-2 mål per match och tro att Wesslau ska rädda laget varje gång. Nej, jag vågar inte tänka på hur det hade sett ut för Djurgården med en sämre målvakt mellan stolparna.

Frölunda vann på straffar mot AIK i en målvakternas kamp på Hovet och hänger på i toppen, samtidigt som Luleå tar tre väldigt starka poäng borta mot HV71 och behåller serieledningen.

Omgångens stjärnor
1. Fredrik Andersen, Frölunda
2. Tommi Kallio, Växjö
3. Sargen i Vida arena, 1 assist ikväll.//Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar