torsdag 23 februari 2012

Efter Timrå - Linköping

Streckstriden är som hetast och lag som Linköping kämpar för fulla muggar för att knipa alla möjliga poäng för att hamna så långt upp i tabellen som möjligt. Logiken talar därmed för Linköping när man gästar ett avskuret Timrå som senast nollades med hela 6-0 mot Skellefteå, men hockey är hockey, och logik är inte något som nödvändigtvis behöver existera.

Timrå gick ut starkt och efter dryga fyra minuter kommer det ett mål som för min del suttit inne länge. Det var nämligen kämpen Per Hallin som äntligen fick näta. Ett rappt skott från ganska nära håll utgjorde 1-0. Det som dock skulle komma att bli den riktiga snackisen var Simon Öneruds enmans-show till 2-0. Rakt från ena sidan till den andra, och fintade Norrena fint och lade in den. Sant hockeygodis!

Andra perioden skulle dock bli Linköpings period, och efter 6 minuter fick man in en reducering  som gjorde att man kom igång på riktigt medan Timrå gick ner sig ett par steg. LHC kvitterar långt in i andra perioden efter rätt fruktansvärda domarprestationer och ännu tyngre skulle det bli för Timrå skulle det bli minuten senare då Pär Arlbrandt gör mål på sin egen retur efter att Ridderwall var helt ställd i målet.

Tredje perioden startade i klar Linköing-favör då Magnus Johansson gör 4-2 bara en minut in i perioden. Därefter skulle det visa sig stå still lagen mellan i ett bra tag innan Alexander Larsson får in en pp-puck lite turligt som skulle visa sig ge ordentlig kraft till Timrå-spelarna. Inte blev det sämre av att junioren Boyce-Rotevall tjugo sekunder senare lägger upp en puck i nät-taket på en retur och gör 4-4. Därefter hade vardera lag chanser men matchen skulle komma att avgöras i förlängningen.

Tre minuter in i förlängningen avgör Jonathan Hedström galant med sitt 5-4-mål och Norrena åkte frustrerad av planen utan att tacka spelarna för matchen. Det var en fantastiskt rolig match att se i det avseendet att matchbilden svängde så mycket, att den innehöll några riktiga gobitar till mål och en gammal hederlig flermåls-upphämtning.

Mest intressant med en sådan här match är att ett lag som ligger där Linköping ligger i tabellen inte lyckas ta 3 poäng mot ett lag som Timrå. Oerhört fascinerande, och ett riktigt bevis på att allt kan hända på isen!