måndag 27 februari 2012

Efter AIK - Timrå

AIK krigar för fullt för att hålla sig ovanför slutspelsstrecket och på söndagen den 26:e Februari hade man Timrå på besök. Något som skulle bli en riktig målfest.


Timrå är verkligen en riktig berg-och-dalbana. Ena matchen får man riktigt positiva känslor och samtliga spelare presterar med riktig kämparglöd, bara för att två dagar senare vara helt chanslösa, helt på eget bevåg. Det finns ingen som helst konsekvens på något sätt för Timrå idag. Bara det att man bollar med de tre målvakter man har mellan varje match är vansinne såhär nära kvalserien. Nu måste man välja en förstamålvakt, och det är i mina ögon utan tvekan Ridderwall, och möjligtvis Aleksis som andramålvakt. Lundström är alldeles för ostabil och har presterat dåligt över ett långt tidsspann nu i mina ögon.


Hur som helst, idag tog AIK emot Timrå och det dröjde inte länge innan första målet kom, närmare bestämt 33 sekunder. Och det var ingen mindre än målkungen Richard Gynge i AIK som nätade, som för övrigt hade en måltorka i elva hela matcher innan denna match. Timrå var helt under isen och slarvade och hade det svårt att starta anfall redan i egen zon. AIK forecheckade högt och hade ett enormt tryck. På något sätt verkar Timrå ha klart lättast mot defensiva lag, och makalöst svårt mot offensiva. Det pekar väl på att det är defensiven som spökar mest kanske, vad vet jag.


2-0 kom dryga tre minuter senare, återigen av Gynge, som tillsammans med Rosén och Steen var stekheta. AIK fortsatte att pressa, och när 3-0 kom efter 9 minuter så var Timrå riktigt i botten. Man lyckades dock hålla tätt resten av perioden och skapade även lite lägen. Önerud sköt i stolpen, till exempel.


Däremot var det en person vid namn Richard Gynge som gjorde 4-0 i andra periodens start, och samma man gjorde 5-0 fyra minuter senare. Vid detta läge fanns det inget som sa att det inte lika gärna kunde sluta 10-0. Men strax efter fick man ändå in ett litet tröstmål genom Max Friberg och alldeles efter gjorde Matt Murley 5-2. Där tändes en gnista hopp, men eftersom att man inte lyckades sätta någon till puck i andra perioden så var gapet kanske lite för stort för att ta ikapp, men man gick hur som helst ut piggt i tredje perioden och trots ett stort spelövertag till en början så är det AIK som gör 6-2 och det blir för mycket för Timrå.


Lite humoristiskt är det väl också att det är Gynge som senare gör 7-2, och jag imponeras över hans prestation, även om Timrå såklart oftast ser katastrofala ut. 8-2 blev slutresultatet och ännu en gigantisk målskillnad i ännu en förlust för Timrå. Om man ska följa mönstret som man haft på slutet så ska dom isåfall spela betydligt bättre nästa match då dom möter Luleå, som dessutom är ett lag man haft relativt lätt mot denna säsongen. Fantastiskt höga odds är det också, så det är nästan något jag skulle tipsa om att lägga en liten slant på. Tror chansen finns att Luleå får det tufft. 


/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar